Doğa Dostu Okul Alışverişi İçin Öneriler
Sepet

250 TL ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo!

Doğa Dostu Okul Alışverişi İçin Öneriler

07 SepDoğa Dostu Okul Alışverişi İçin Öneriler
0 Yorumlar59 Görüntüleme

Doğa Dostu Okul Alışverişi İçin Öneriler

09SepDoğa Dostu Okul Alışverişi İçin Öneriler

İster öğrenci olun, ister okula giden çocuklarınız olsun, okula dönüş alışverişi heyecan verici olabiliyor. Mağazalar, marketler bizi alışveriş konusunda ikna etmeye çalışıyor. Okul alışverişinde karşımıza çıkan, rengarenk defterlere, kalemlere, çantalara ve çeşit çeşit okul malzemelerine karşı koymak oldukça zor…  

Okul alışverişinizi daha sürdürülebilir şekilde yapmanız için size birkaç önerimiz var.

Elinizdekileri Değerlendirin

Okula dönüş alışverişinizi planlarken, yapabileceğiniz en sürdürülebilir şey, evde bulunan tüm okul malzemelerini yeniden kullanmaktır. Çocuklarınız, kalemlerden, boyalara, sırt çantalarına ve kalem kutularına kadar aldığınız her şeyi muhtemelen geçen yıl kullanmadı. Halihazırda sahip olduklarınızı yeniden kullanmak, hem elinizdeki bu malzemelerin boşa gitmemesini hem de okul alışveriş bütçenizin azalmasını sağlar. Elinizdeki malzemeleri çıkardıktan sonra, ihtiyacınız olduğunu düşündüğünüz malzemelerin listesini yaparak, sadece satın almanız gereken malzemeleri alabilirsiniz. Elinizdeki malzemeleri kullanarak daha fazla atık oluşturmamış olacak ve tasarruf edebileceksiniz.

İkinci El Ürünler Satın Alın

Çevre kirliliğini azaltmak için ikinci el ürün kullanın!

Çocuklarınız okul malzemelerinin bir kısmını tükettiyse, ikinci el yeni malzemeler alabilirsiniz. Online olarak hizmet veren sitelerde bu ürünleri arayabilirsiniz. Arkadaşlarınızın ve ailenizin artık ihtiyaç duymadıkları ofis ve okul malzemeleri olup olmadığını öğrenmek için etrafınıza sorabilirsiniz. İnsanlar genellikle çok fazla kırtasiye malzemesi biriktirir ve muhtemelen çocuklarınızın bunları almasına izin vereceklerdir. 

Daha Sürdürülebilir Ürünler Satın Alın

Okul alışverişinizi doğaya uygun yapın!

Okul malzemeleri satın almak söz konusu olduğunda %100 sürdürülebilir olmak oldukça zor. Ancak dünyamız için sürdürülebilir ve çevre dostu markaları tercih etmek ve desteklemek önem taşıyor. Alacağınız ürünlerin içeriklerini sahip oldukları sertifikaları ve ürün içeriklerini inceleyerek kontrol edebilirsiniz. Bu çocuklarınızın sağlığı için de çok önemlidir.

Okul malzemeleri için daha uzun süre kullanılabilen, metal, ahşap veya geri dönüştürülmüş plastik ürünleri tercih edebilirsiniz. Tek kullanımlık ve geri dönüştürülmeyen malzemelerden kaçınmaya çalışın.

Kalitenin çok önemli olduğunu unutmayın! Düşük kaliteli sarf malzemelerinin ömürleri oldukça kısadır ve uygun bir fiyata aldığınızı düşündüğünüz daha kalitesiz bir ürünü düzenli olarak satın almanız gerekebilir. Seçim yaparken kaliteli ve ürün garantisi olan malzemeler seçebilirsiniz. Mesela, kalitesiz malzemeden üretilen bir sırt çantası, yağmurlu günlerde su alabilir, çocuklarınızın defter ve kitapları ile ağırlaştığında sökülebilirler. Çocuklarınızın yıllarca giyebilecekleri yüksek kaliteli ve uzun zaman kullanabileceği bir sırt çantası alabilirsiniz.

Plastik Kirliliğini Azaltmak İçin Pet Şişe Yerine Matara Kullanın 

Okulda çocukların plastik tüketimini azaltmaları için, yanında mataralarının bulunması önem taşır. Sırt çantası gibi mataralarını da yüksek kaliteli olarak seçerseniz, uzun yıllar kullanma şansınız olur. Özellikle kalitesi düşük ürünlerin su akıtma problemi, öğrencinin çantası içerisinde diğer malzemelere zarar verebileceği için ayrıca önem taşımaktadır. Okula yemek için götürülecek malzemeleri kapaklı kaplarda hazırlayabilirsiniz.

Aşırı Tüketmekten ve Toplu Alımlardan Kaçının

Çocuklarınızın ihtiyaç duymayacağı veya çok fazla miktarda sarf malzemeleri almamaya çalışın. Çocuklarınızın yıl boyunca bir şeye ihtiyacı olursa ve evinizde bu malzemeden yoksa, onu mağazada veya çevrimiçi olarak kolayca bulabileceğinizi unutmayın. Kırtasiye alışverişinde kullanacağınız kadar ürün alın.

Firmaların sunduğu toptan alım avantajları da size çok çekici gelebilir. Bir düzine kalem veya yapıştırıcı almak zorunda değilsiniz. Ailede aynı yaş çocuklarınız varsa, toptan alışveriş yaparak malzemeleri bölüşebilirsiniz. Bu konuda geçmiş yıllardan kazandığınız tecrübelerinizle bilinçli alışveriş yapabilirsiniz. 

Doğa dostu alışveriş alışkanlıkları kazanarak diğer insanlara en önemlisi çocuklarınıza örnek olabilir ve doğa dostu alışverişi yaygınlaştırabilirsiniz.

Yorum Yap